JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 44 niet laden

Jeugddag 2013

Super toffe jeugddag HSV Alfheim!

Jeugddag 12 juni 2013

In het vroege voorjaar hebben diverse groepen van de basisscholen Alphen,Riel en Goirle in de klas een visles gekregen. Voor zowel de kinderen, de vismeesters als de leerkrachten was het een leuke ochtend of middag. Deze les bevatte de nodige lesstof over vissen, hun leefomgeving, gedrag, herkenning en natuurlijk hoe je kunt sportvissen.

Aan het einde van de les kregen de leerlingen een brief mee naar huis. Aan deze brief zat een opgavenstrookje waarmee ze zichzelf konden aanmelden voor de jeugddag op zaterdag 12 juni. Maar liefst 28 leerlingen deden dat. Iedereen kon komen waardoor we ’s morgens om 10 uur met een aantal stoere meiden en voor de rest jongens in het cultureel centrum ”Den Heuvel” aan de jeugddag konden beginnen.

Dit jaar had vismeester en medeorganisator Ton Marisael een geheel nieuw concept opgezet. Waar we voorgaande jaren alles vertelden over het maken van voer en het optuigen van een hengel, deden we het nu ook in het echt! De kids waren onderverdeeld in diverse groepjes. Het ene groepje begon met het maken van een tuigje terwijl de andere groep het voer klaarmaakte. Nog een ander groepje startte bij het optuigen van de hengel terwijl hun klasgenootjes oefende in het werpen met voerballen. Dit bleek een groot succes, alle kinderen bleven goed de aandacht erbij houden en waren duidelijk geïnteresseerd in alle onderdelen.

Na deze kijk- en doe-ochtend was het rond 12.00uur tijd voor frietjes, met hapjes en een blikje fris uiteraard. Zo stil als deze tien minuten was het heel de ochtend nog niet geweest.

Het middagprogramma leek erg veel op voorgaande jaren, nu met iets meer begeleiders zodat alle kinderen extra aandacht konden krijgen. Het was erg lekker weer om te vissen en de vissen vonden het erg lekker weer om te eten, dat resulteerde in veel vis. Niet de grootste, maar wel erg leuk om te vangen natuurlijk. Op de ene stek werd veel gevangen en op andere minder tot niets, dat is altijd zo met vissen. Ook daar had Ton wat op bedacht, hij wisselde de vissers die nog niets hadden gevangen gewoon om met anderen die al wel iets hadden gevangen! Wij begrijpen dat het niet leuk is om een goede stek te verruilen voor een wat mindere, maar op deze manier wisten bijna alle deelnemers toch vis te vangen. Sommige vissen bleken te groot en te sterk voor onze lijnen. Diverse karpers en snoeken trokken de lijnen dus stuk.

Zoals altijd met leuke dingen lijkt de tijd voorbij te vliegen, rond 14.30 uur was het tijd om op te ruimen. Het tuigje dat je gemaakt hebt mocht mee naar huis, wie weet dat je nog eens gaat vissen.

Voor jullie vertrokken mochten jullie allemaal een visdiploma in ontvangst nemen. Dit diploma heb je verdiend en is een herinnering aan deze leuke dag. In het boekje dat je mee hebt gekregen staat alles wat je moet weten als je zelf eens een keer wilt gaan vissen. Vergeet ook niet eens te kijken op www.stekkie.nl, een leuke website speciaal voor de jeugd.

Het bestuur wil jullie allemaal bedanken voor deelname aan deze dag, we hopen dat we jullie nog vaker zien aan visvijver den Ballast. Ook willen we alle begeleiders natuurlijk bedanken voor het mede mogelijk maken van deze jeugddag!

Een speciale dank gaat uit naar onze jeugdbegeleiders Jan vd Pol en Ton Marisael, deze hebben weer veel werk verricht om deze dag mogelijk te maken. Ook Martijn Dekkers schilderwerken willen we bedanken voor de gesponsorde hengels.

Het bestuur.