JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 44 niet laden

Jeugd

Jeugd

Er wordt bij onze vereniging van alles georganiseerd voor de jeugd. Ieder jaar geven we visles op de basisscholen in de omgeving van onze visvijver (Alphen, Riel, Goirle). Op deze manier willen we de leerlingen meer leren over de diverse aspecten die te maken hebben met het vissen (welke vissen kom je zoal tegen, in wat voor omgeving leven de vissen, hoe moet ik vissen, enz.). De vislessen worden verzorgd door onze vismeesters. Zij hebben bij Sportvisserij Nederland hiervoor speciale cursussen gevolgd.

De leerlingen die de visles volgen kunnen zichzelf ook opgeven voor de jeugddag. Eens per jaar wordt deze dag georganiseerd. Op deze jeugddag wordt er eerst wat theorieles gegeven (hoe maak ik een onderlijn, hoeveel lood moet ik gebruiken, enz.). En vervolgens wordt deze theorie dan ook in de praktijk gebracht aan de visvijver. Bij het praktijkgedeelte zijn dan ook ervaren vissers aanwezig die de jeugd begeleiden bij het vissen. Op deze manier kan de jeugd optimaal leren en genieten van het vissen zelf.

Verder wordt er gedurende het jaar ook nog een jeugdkampioenschap gehouden (viswedstrijd) en er wordt de laatste jaren ook nog door de jeugdleden een bezoek gebracht aan een forelvijver. Om hier te leren om forellen te vangen.

De  jeugdactiviteiten worden georganiseerd en begeleidt door onze eigen jeugdcommissie. Deze commissie bestaat uit Ton Marisael. Ton is vismeester en kan de passie van het vissen goed overbrengen op de jeugd.