JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 44 niet laden

Jeugdforeldag 2013

Op zondag 14 oktober was het dan zover. Vandaag gaan we forellen vangen. Waar? In Loenhout, net over de grens in België. Maar liefst 14 jeugdige deelnemers stonden om 9.15 uur klaar om te vertrekken, mooi op tijd dus. Het was niet alleen droog, maar ook nog een heel lekker zonnetje de gehele dag!

Nadat alle deelnemers in de auto zaten konden we op weg naar de visvijvers van den Heibaard. Daar aangekomen kon er nog maar moeilijk gewacht worden, maar eerst moest al het hengelmateriaal nog uit de bus gehaald worden. Ook moesten de hengels nog in orde gemaakt worden en het aas verdeeld.

Anders dan vorig jaar zaten de forellen nu verdeeld over de gehele vijver en hoefden we de jeugd niet te wisselen van stekken. Alle deelnemers stonden regelmatig met kromme hengels en volle netten. Niet alleen de kinderen, maar ook de begeleiders genoten zichtbaar. De koelbox raakte snel aardig vol en na een vlugge telling van de buit besloten we om er na de middag nog wat extra vissen op uit te laten zetten. Dus na de frietjes, snacks en drinken kwam daar de forellenboer met een bak vol vis. Weer 25 vissen die gevangen moesten worden. Als het net zo goed zou gaan dan vanmorgen, geen enkel probleem, maar dat was niet zo. Waar waren die forellen toch gebleven. Ze bleken dus in groepjes rond te zwemmen en wilde even niet bijten. Een uurtje later ging het dan toch weer los en werden zo goed als alle forellen weer gevangen. Dan werd het stilletjes aan helaas weer tijd om op te ruimen. De visdag zat er weer op! Terug in Alphen werden de vissen verdeeld en ging iedereen toch met 3 of 4 forellen naar huis, die zullen smaken!

Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie deelname en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug. Ook al onze vrijwilligers willen we bedanken voor het bij staan van onze jeugd, zonder hen is z’n dag erg moeilijk te organiseren.

De jeugdcommissie.