JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 44 niet laden

Jeugddag 2014

Jeugddag / jeugdkampioenschap / open kampioenschap (14-06-2014)

De jaarlijkse jeugddag van HSV Alfheim werd gehouden op zaterdag 14 juni jl. Daar gaat wel wat aan vooraf. In mei werd er op de Willibrordus school te Alphen en op de De Vonder in Riel een visles gegeven in de klas. Daar werd onder andere uitleg gegeven over de soorten vis en hun leefmilieu. En hoe je met gevangen vis moet omgaan. De groepen 8 van de Willibrordus gingen nog dezelfde middag naar de visvijver om een hengel uit te werpen. Helaas de eerste groep ving helemaal niets en bij de tweede werden 2 baarsjes gevangen. Jammer, maar je gaat vissen , maar je weet nooit of de vangst goed is.

Hierna konden de leerlingen van groep 8 zich inschrijven voor een vervolgles, die dan gegeven zou worden op onze jeugddag,

Hiervoor kwamen ze bijeen op zaterdag 14 juni in CC. Den Heuvel in Alphen. Daar werden ze in twee groepen ingedeeld . De eerste groep ging een tuigje maken,. Eerst werd de dobber op de lijn geplaatst en daarna kwam het moeilijkste de haak bevestigen. Maar met hulp van de vrijwilligers lukte dat toch wel. Daarna de loodjes bevestigen en controleren of de dobber goed staat in een groot lang glas met water.

De andere groep leerde ondertussen hoe je voer zelf kunt mengen, Met een maatschepje werden de hoeveelheid mais- , noten- , brood- en koekjesmeel in een emmer gedaan. Dat moest men flink door elkaar mengen. Bij iedereen werd er dan nog wat zoetstof aan toegevoegd. Dit mengsel werd in een plastic buil gedaan, want dat kon ’s middags gebruikt worden om te voeren. Tussendoor werd er geoefend om het voer op de juiste plaats te krijgen. Hiervoor probeerde de kinderen om een bal in een emmer te gooien, terwijl een ander probeerde een dobber met een loodje op een blad papier te deponeren.

Rond kwart voor 12 kwam de friet er aan en werd er gegeten. Ieder kreeg er een snack bij en een flesje drinken naar keuze. Nadat alles netjes was opgeruimd werden de kinderen over de auto’s verdeeld en vertrok men naar de visvijver.

Daar stonden nog meer vrijwilligers te wachten om mee te helpen. Er werden twee wedstrijden gehouden, nl het jeugdkampioenschap van onze vereniging en het open kampioenschap voor de kinderen die voor het eerst gingen vissen.

Onze jeugdleden mochten geholpen worden met het op tuigen van de hengel en het zich installeren voor de wedstrijd. Verder moesten zij alles zelf doen, omdat er een eerlijke strijd ontstaat. Meteen bij het beging ving ons jongste jeugdlid al een mooie voorntje. Maar na enige tijd vingen de anderen ook, zodat er spanning in de wedstrijd kwam.

De nieuwelingen (voor het eerst echt vissen) zochten samen met hun begeleider een stekje op. De hengel werd opgetuigd met hun zelf gemaakt tuigje en wachten met spanning op het startsein. Al spoedig klonken daar ook kreten van enthousiasme , want er werd vis gevangen. En niet zo maar kleintjes, maar zelfs voorns van 23 cm. Maar een van onze dametjes ging nog grotere vangen eerst een brasem van 52 cm , maar dat was nog niet goed genoeg , want daar ving ze er nog een van 54 cm. Dat was de grootste van die dag. Maar er was afgesproken dat men viste voor het grootste aantal. Pas bij gelijke hoeveelheden zou de grootste lengte tellen. Zodoende werd Michelle Kroon met 8 vissen, de tweede had er ook 8, maar had minder lengte, de kampioen bij de nieuwelingen.

Ook bij onze jeugdleden werd het spannend, want een half uur voor het afblazen stond de teller bij twee op 5 vissen. Wie zou er nog wat bijvangen? Om kwart voor drie werd door onze vismeester Ton de wedstrijd afgefloten. De spullen werden opgeruimd en het gemaakte tuigje mocht men meenemen.

Bij de schuilhut vond de prijsuitreiking plaats. De vismeester had voor ieder een persoonlijk woord en de nieuwelingen krijgen een visdiploma en een medaille als herinnering. Voor de kampioenen, die straalde van genoegen, was er natuurlijk een beker, als blijvend aandenken aan deze dag.

Bij de jeugdleden was er een beker voor de drie, die de meeste vissen hadden gevangen. Het was spannend, want er was in het laatste half uur nog vis bij gevangen. De kampioen werd Giel v.d.Brand met 8 stuks en nummer twee was Sven Bruers met 6 stuks. Ook deze bekers werden door onze vismeester Ton Marisael uitgereikt.

 

Hier volgt dan nog de volledige uitslag:

Jeugdkampioen

1 : Giel v.d.Brandt
2 : Sven Bruers
3 : Emmilie Brouwers
4 : Teun v.d. Brandt
5 : Stefan Brouwers

Open Kampioen

1 : Michelle Kroon
2 :   Siebe Vriens
3 : Kyra Michielsen
4 : Amy Klaassen
5 : Stan Vermeer

    

Daarna werd er nog een foto gemaakt van onze winnaars en met voldane gezichten keerden de kinderen met hun ouders terug naar huis. We willen alle vrijwilligers en onze Vismeester Ton bedanken voor het mede mogelijk maken van deze dag. Zonder hen zou zo’n dag niet georganiseerd kunnen worden.

Wij zijn ook blij met de reactie van enige deelnemers, die hun bevindingen van die dag op papier hebben gezet. Bedankt dames.

Verslag van de Visdag

We moesten s ’ochtends naar den heuvel komen met een stoeltje, een regenpak en goede zin. Bij den Heuvel kregen we les in voer mengen en hengel klaarmaken om te vissen. En zo leerde we dat er kauwgomballen in het voer zitten, misschien dat vissen daarom bellen blazen J. We hebben de lijn van de hengel in elkaar gezet. We hebben er een dobber, een paar gewichtjes (loodjes) en het haakje eraan gemaakt. We hebben geoefend met voer gooien en hengel op zijn plek gooien, daarna hebben we in een viskist gekeken, geleerd hoe je maden aan de haak moet doen en we hebben herhaald hoe je de vis moet onthaken. Als middageten hebben we patat gegeten met een snack naar eigen keuze, daarna zijn we met de auto naar Den Ballast gegaan. Toen hebben we afgesproken dat het een wedstrijd werd en wie de meeste vissen ving won maar als er twee mensen evenveel vissen vingen ging het er om wie de grootste vis had gevangen.

Uiteindelijk had Michelle Kroon de beker van open kampioenschap gewonnen, zij ving namelijk 8 vissen. En de grootste vis, van maar liefst 54 cm, werd gevangen door Kyra.

Al bij al een ontzettend leuke en leerzame visdag!

Groeten van Kyra, Michelle en Amy

Jeugdcommissie / Bestuur HSV Alfheim

Hieronder nog enkele foto's van de dag: