JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 44 niet laden

Jeugd foreldag 2014

Op zondag 12 oktober was het dan zover. Vandaag gaan we forellen vangen. Waar? In Loenhout, net over de grens in België. 11 jeugdige deelnemers stonden om 9.15 uur klaar om te vertrekken, mooi op tijd dus. Het was niet alleen droog, maar ook nog een heel lekker zonnetje de gehele dag!

Nadat alle deelnemers in de auto zaten konden we op weg naar de visvijvers van den Heibaard.

De forellen zaten verdeeld over de gehele vijver en hoefden we de jeugd niet te wisselen van stekken. Alle deelnemers stonden regelmatig met kromme hengels en volle netten. Niet alleen de kinderen, maar ook de begeleiders genoten zichtbaar. Dit jaar besloten we om geen 40 forellen in een keer op de vijver te laten zetten, maar 20 voor de middag en 20 na de lunch, dat werkte prima! Iedereen ving vis, de meeste zijn al vaker mee gegaan, zij hadden voorgaande jaren goed opgelet hoe je een forel moest vangen, dat was duidelijk! We zijn dan ook erg trots op ze, daar doen we het namelijk allemaal voor, zelfstandig leren vissen.

Aan het einde van de dag kregen alle deelnemers 5 forellen mee naar huis, die gaan smaken hoor.

Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie deelname en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug. Ook al onze vrijwilligers willen we bedanken voor het bij staan van onze jeugd, zonder hen is zo’n dag erg moeilijk te organiseren.

De jeugdcommissie & het bestuur.