Jeugd foreldag 2015

Het is zondag 11 november, 10 jeugdleden, het bestuur en een paar vrijwilligers trotseerde de eerste koude ochtend van het jaar om in Loenhout een heerlijk maaltje forel bij elkaar te vangen. Dit doen we alweer heel wat jaartjes en sommige jeugdleden gaan dan ook al een aantal jaren op rij mee om te genieten van deze leuke visserij. In het verleden visten we vooral met wormen en meelwormen, later kwam daar de wel bekende Powerbait bij. Dit deegje is speciaal ontwikkeld voor de forel visserij, ze zijn er gek op. Dit jaar zijn we overgestapt op het vissen met enkel PowerBait. Er is een groot verschil tussen het vissen met deeg of het vissen met wormen: wie deeg aan zijn haak zet moet zorgen dat het constant in beweging is. Langzaam inhalen tot je bij de kant bent en weer uitwerpen, zo ga je de gehele dag te werk. Wie dit doet vangt meer vis dan wie minder actief vist!

Gelukkig hadden een paar vissers dit goed begrepen, zij vingen dan ook behoorlijk wat forellen. Na een koude start kwam gelukkig de zon boven de haag uit, iedereen kon dit wel waarderen. Wie aan de overkant zat te vissen had nog wel last van de koude wind, die is jammer genoeg de gehele dag gebleven.

De frietjes zorgden voor een warme oppepper. Gelukkig werd de vis in twee fasen uitgezet zodat we ook na de middag nog goed konden vangen. Zo bleven we allemaal lekker scherp.

Zoals gezegd hadden de actieve vissers de meeste vissen, er was zelfs iemand met zes forellen! Een paar met vijf forellen en gelukkig is niemand op de nul blijven steken! Na het optuigen van de hengels en het in orde brengen van alle andere materialen gooiden ook de begeleiders een hengeltje uit, ook zij wilden wat vis vangen. Er moet wel gezegd worden dat, hoe zij ook hun best hebben gedaan, de jeugd toch wel meer aanbeten wisten uit te lokken. Af en toe brak er wel een lijntje of schoot er een vis los, maar met bijna 50 vissen mogen we niet mopperen.

Onze dank gaat uit naar alle enthousiaste deelnemers, het bestuur en onze vrijwilligers! Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal weer.

De jeugd- & activiteitencommissie.