JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 44 niet laden

Jeugdvissen 2014

Jeugdkampioenschap / open kampioenschap (14-06-2014)

Op zaterdag 14-06-2014 werden er twee wedstrijden gehouden, nl het jeugdkampioenschap van onze vereniging en het open kampioenschap voor de kinderen die voor het eerst gingen vissen.

Onze jeugdleden mochten geholpen worden met het op tuigen van de hengel en het zich installeren voor de wedstrijd. Verder moesten zij alles zelf doen, omdat er een eerlijke strijd ontstaat. Meteen bij het beging ving ons jongste jeugdlid al een mooie voorntje. Maar na enige tijd vingen de anderen ook, zodat er spanning in de wedstrijd kwam.

De nieuwelingen (voor het eerst echt vissen) zochten samen met hun begeleider een stekje op. De hengel werd opgetuigd met hun zelf gemaakt tuigje en wachten met spanning op het startsein. Al spoedig klonken daar ook kreten van enthousiasme , want er werd vis gevangen. En niet zo maar kleintjes, maar zelfs voorns van 23 cm. Maar een van onze dametjes ging nog grotere vangen eerst een brasem van 52 cm , maar dat was nog niet goed genoeg , want daar ving ze er nog een van 54 cm. Dat was de grootste van die dag. Maar er was afgesproken dat men viste voor het grootste aantal. Pas bij gelijke hoeveelheden zou de grootste lengte tellen. Zodoende werd Michelle Kroon met 8 vissen, de tweede had er ook 8, maar had minder lengte, de kampioen bij de nieuwelingen.

Ook bij onze jeugdleden werd het spannend, want een half uur voor het afblazen stond de teller bij twee op 5 vissen. Wie zou er nog wat bijvangen? Om kwart voor drie werd door onze vismeester Ton de wedstrijd afgefloten. De spullen werden opgeruimd en het gemaakte tuigje mocht men meenemen.

Bij de schuilhut vond de prijsuitreiking plaats. De vismeester had voor ieder een persoonlijk woord en de nieuwelingen krijgen een visdiploma en een medaille als herinnering. Voor de kampioenen, die straalde van genoegen, was er natuurlijk een beker, als blijvend aandenken aan deze dag.

Bij de jeugdleden was er een beker voor de drie, die de meeste vissen hadden gevangen. Het was spannend, want er was in het laatste half uur nog vis bij gevangen. De kampioen werd Giel v.d.Brand met 8 stuks en nummer twee was Sven Bruers met 6 stuks. Ook deze bekers werden door onze vismeester Ton Marisael uitgereikt.

Hier volgt dan nog de volledige uitslag:

Jeugdkampioen

  1. Giel v.d.Brandt
  2. Sven Bruers
  3. Emmilie Brouwers
  4. Teun v.d. Brandt
  5. Stefan Brouwers

Open Kampioen

  1. Michelle Kroon
  2. Siebe Vriens
  3. Kyra Michielsen
  4. Amy Klaassen
  5. Stan Vermeer