JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 44 niet laden

Kampioenschap Zoutwater 2014

Zondag 19 oktober,

Met 15 vissers werd er afgereisd naar het Grevelingenmeer. Doel van de dag: wie de meeste vissen kan vangen. Normaal varen we uit met de Hendrik H., echter vandaag vond de wedstrijd plaats op de Marjoes, een van de andere boten van de familie Hoogewerf. Ook dit bleek een erg mooie en vooral ruime boot te zijn.

Rond de klok van 8uur arriveerde we op de beoogde stek, met 32 meter water onder de boot verwachte we hier veel wijting en steenbolk. De diepte meter verraadde al behoorlijk wat vissen, maar wie vaker het zoute water op gaat hield er al rekening mee dat ze niet erg gretig zouden zijn, er zat namelijk de O in de windrichting en oost betekend weinig vis.

Toch kwamen er hier en daar al wat visjes boven, niet groot, maar vandaag zou het toch gaan om de stuks. De vissers achter op de boot waren in het voordeel vandaag, de wind was stevig en blies het achtersteven meters naar links en weer terug, zo beviste zij behoorlijk wat water af. De vissers voor op de boot hadden dat voordeel niet, zij zaten bij het ankertouw, die zorgt ervoor dat de boot ligt waar hij ligt.

De aanbeten waren erg voorzichtig, wie de hengel niet in zijn hand had, maakte weinig kans. Sommige hadden dit al snel in de gaten, andere niet. Ondanks enkele vissen was het niet wild in de ochtend. We stelde de schipper dan ook voor om een ander stekje te proberen, liefst wat ondieper. Aangezien de nog hoge temperaturen verwachte we daar wat meer vis. Tijdens de lunch zette de schipper koers naar stek twee op 22 meter water. Daar ging het even los en iedereen dacht dat we het nu gevonden hadden, maar na 15 minuten viel alles weer stil, helaas.

Aan het einde van de dag bleek ook dat het achtersteven de winnaar bracht, ook de nummers twee en drie viste hier.

Ondanks de harde wind hadden we toch een mooie dag, de temperatuur was goed en gezellig was het zeker.

Arjen Timmermans was spekkoper vandaag, hij wist 17 vissen naar boven te halen. Het was ook een dik verdiende overwinning, want Arjen was scherp vandaag. De gehele wedstrijd was hij bezig zijn aas in beweging te houden. Stukje naar boven draaien, gecontroleerd laten zakken, beetje bewegen, even laten hangen en opnieuw. Zo behoor je te vissen als de vissen niet willen, dan hoor je zelf een aanbeet uit te lokken. Vaak zijn dit ook de mooiste overwinningen!

Matisse Korsmit wist de grootste van de dag te vangen, met 30,5cm was het een beste wijting!

De einduitslag ziet er als volgt uit:

 1. Arjen Timmermans
 2. Matisse Korsmit
 3. Patrick Janssen
 4. Martijn Dekkers
 5. Jan Wouters
 6. Jan vd Pol
 7. Leo Snoeren
 8. Antoon v Amelsfoort
 9. Martin Franssen
 10. Louis Franssen
 11. Cees vd Broek
 12. Guido Slock
 13. Michael Coolen
 14. Ton Marisael
 15. Sven Breurs

Op de feestelijke prijsuitreiking die dit jaar valt op zaterdagavond 15 november worden de prijzen die verdiend zijn op de wedstrijden gevist in 2014 verdeeld. Zorg dat je hier bij aanwezig bent. Kun je onverhoopt niet dan horen we het graag.

Het bestuur.