JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Kampioenschap Zoutwater 2012

Zondag 30 september is de jaarlijkse zoutwaterwedstrijd weer gevist. 
Vol goede moed vertrokken de 13 deelnemers om 08.00uur vanuit de Bergse diepsluis te Tholen. De Eendracht2 van Henk en Katrien Bakker arriveerde om 0930 uur op de gekozen stek en konden we beginnen met vissen. Vooraf werd er door de deelnemers al druk gespeculeerd over welke vissoort we zouden gaan vangen. Steenbolk zat er meer dan genoeg, de winnaar zou er zeker over de 100 gaan vangen. Deze kleine visjes zijn zeer bijtlustig en pakken alles wat ze voor de bek krijgen. Geen visserij volgens sommige deelnemers, andere vissen graag op deze vissoort waarbij de snelste visser vaak ook de winnaar wordt. Platvis dat is pas vissen klonk het aan boord, dat klopt ook. Daar heb je techniek voor nodig om bovenin te eindigen. Het probleem was dat de platvissen nog niet gearriveerd zijn en we graag toch wel wat vis vangen tijdens de wedstrijd. De schipper kwam met de uitkomst, WIJTING dat gaat het worden vandaag. Iedereen kan wijting vangen en het is nog een zeer lekkere vis ook. Zo gezegd zo gedaan, op naar de wijtinggronden!

Voor de Goese sas op 26 meter diepte schoot het anker naar beneden en nadat de boot uitgedraaid was daalde al snel de onderlijnen richting bodem af.

Onder het genot van een lekker zonnetje werden de eerste wijtingen al snel gevangen. Vooral aan de bakboordzijde. Blijkbaar zat daar een mooi kuiltje in de bodem waar de wijting zich verzamelde, maar ook aan de stuurboordzijde stond een visser lekker te vangen in de stevige stroming. Wanneer de stroming eruit ging viel het niet meer mee aan de stuurboordzijde, bakboord moest het ook met wat minder doen. Zij rekende zich al rijk en een aantal deelnemers zagen de overwinning al dichterbij komen. Helaas dacht de schipper daar anders over en verlegde de boot naar een iets betere stek. Voor wie deze stek beter was weten we niet, voor de vissers in ieder geval niet, beduidend minder aanbeten op de gehele boot. Misschien hoopte de schipper dat we onderin een drankje kwamen nuttigen?!

Leo Snoeren was de man van de dag, hij stond precies op het goede plekje en had snel een kuiltje gevonden met als resultaat de ene na de andere wijting! Zo wist hij terug te komen van een fikse achterstand naar een nipte overwinning. Zijn zangkunsten klonken steeds harder over het dek, kwam dat door zijn goede vangsten of door de jupilertjes, wie het weet mag het zeggen. Bootviscrack Martin Franssen stond erbij en keek er naar, hij kwam er een te kort voor de titel, net als Arjen Timmermans,ook hij werd ingehaald door de Leo. Slecht was hij zeker niet, met weinig ervaring op de boot en zeevissen wist hij toch nog een knappe 3e plaats te behalen. Verder viel het op dat de echte bootvisser zowat allemaal aan het einde van het klassement eindigden. Dit maakte de dag tot een spannende en mooie visdag met zon en veel gezelligheid.

1:  Leo Snoeren                           27 stuks

2: Martin Franssen                  26 stuks

3: Arjen Timmermans             25 stuks

4: Guido Slock

5: Willem v Amelsfoort

6: Gijs Smits                            Grootse vis 29cm

7: Martijn Dekkers

8: Ton Marisael

9: Cees vd Broek

10: Patrick Jansen

11: Antoon v Amelsfoort

12: Louis Franssen

13: Jan Wouters

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en graag zien we jullie en natuurlijk ook andere leden het volgende jaar weer graag terug.

Het bestuur.