Karper Competitie 2019 Week 1

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd van de karper competitie, 8 vissers stonden klaar om de strijd te gaan winnen. Het weer was heerlijk temperaturen lekker en wat denk je gaan ze paaien die vissen. Maar dit heeft niemand tegen gehouden en er is toch nog behoorlijk goed gevangen met 8 vissen (alhoewel de balans niet zo evenredig was als nu lijkt). De eerste vis was voor de jongste deelnemer met 7,1 kilo gaf hij het signaal wat moest worden verslagen af. de 24 uur daarop leverde met enige regelmaat een vis op de mat tot laat in de avond maar daarna viel het dan toch echt stil door de paaiende vissen. Voor komend weekend als de volgende 8 aan de gang gaan staat er dan ook een duidelijke score op het bord die ze moeten gaan verslaan.

Snoeiwerkzaamheden 2019

 

Zoals aangekondigd op zaterdag 16 februari jl. hadden we de jaarlijkse voorjaars snoeironde.

Gelukkig was het een prachtige dag met een aangenaam zonnetje. Ook was er voor koffie gezorgd.

Er was een goede opkomst van enthousiaste vrijwilligers, waar een berg werk door is verzet.

Onze leden hebben onder meer de rietkragen gesnoeid zodat deze komend seizoen weer frisgroen zullen uitgroeien. Het vrijgekomen groenafval is opgeruimd en afgevoerd.

Ook zijn we met de prikker rond geweest om het zwerfafval te verwijderen.

Daarnaast zijn er ook overhangende takken en struiken teruggesnoeid langs de toegangspaden rondom de vijver. Dit snoeihout zal worden verwerkt ter verbetering van de bestaande vissenbossen.

Hierdoor is de vijver klaar om het voorjaar in te gaan!

Het bestuur wil graag alle aanwezigen bedanken voor hun inzet.

En wenst alle leden een fijn visseizoen aan Den Ballast.

Jaarvergadering 2019

 

Hierbij nodigen wij u uit, uiteraard ook de jeugdleden, tot het bijwonen van de jaarvergadering. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 215 Februari 2019 in het Cultureel Centrum “Den Heuvel” te Alphen. De aanvang is gesteld op 20.00 uur(zaal open om 19.30uur). In verband met diverse belangrijke punten verzoeken wij u vriendelijk deze vergadering bij te wonen. Uw mening en voorstellen zijn van groot belang. Bij verhindering gaarne bericht aan de secretaris M. Coolen,  Den Brem 101, 5052RC, Goirle  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda Jaarvergadering

1. Opening
2. Vastellen agenda
3. Notulen jaar vergadering 2018 / Jaarverslag 2018
4. Jaarverslag penningmeester 2018 / Begroting 2019
5. Verslag kascommissie Verkiezing Kascommissie
6. Mededeling Voorzitter
7. Pauze
8. Bestuursverkiezing
       a. Aftredend en herkiesbaar is Voorzitter : J. Wouters
       b. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich opgeven tot 30 minuten vóór aanvang van de vergadering,
9. Activiteiten en Jeugd Commissie 2019 HSV Alfheim
10. VBC
11. Rondvraag

 

Contributie 2019

Zij die hun contributie over 2019 nog niet hebben voldaan verzoeken wij dit zo spoedig mogelijk te doen. Zodra de contributie ontvangen is, wordt de VISpas verzonden door Sportvisserij Nederland. De nachtvispas wordt verzonden door HSV Alfheim.

De verslagen van de penningmeester en de secretaris liggen vanaf 19.30 uur ter inzage in de vergaderruimte. Tevens zullen de notulen 2017 en het jaarverslag op onze website, www.hsvalfheim.nl te vinden zijn.

De notulen van de jaarvergadering 2018 vind u hieronder

 

Uitzetting 2018

Afgelopen weekend heeft HSV Alfheim flink onderhoud gepleegd aan de visstand op D'n Ballast. Daar waar de witvis de laatste jaren al steeds beter gaat is gekozen voor een bloedlijn uitzetting, dit gold ook voor de zeelt op de vijver.

Daar waar het om karper gaat was het anders deze keer, de laatste jaren waren er behoorlijk wat vissen van ons reeds op leeftijd zijnde bestand gehemeld. Deze zijn nu vervangen door vissen tussen de 5 en 7 kilo (spiegelkarpers) en tussen de 2 en 3 Kilo (schubkarpers). Het aantal is weer terug gebracht naar een betere balans zodat het vangen van deze vissen niet meer bijna onmogelijk lijkt te worden.

er zijn zowel spiegels als schub karpers uitgezet in de verhouding die je bij ons gewend was, hier is bewust voor gekozen zodat je niet weet wat je vangt als je beetmelder in actie schiet. We hopen hiermee dat de vangsten na dit seizoen voor al onze vissers omhoog gaan en iedereen met veel plezier weer naar D'n Ballast zal komen.

Mocht je dus nog geen lid zijn voor 2019

Meld je dan snel aan dit is geregeld in enkele minuten

Aanmelden HSV ALfheim

en voor onze gratis Jeugdleden (let op dit is elke keer maar voor 1 jaar en verlengd niet automatisch)

Aanmelden HSV Alfheim