Zomeravond 2019

Het is dan weer zo ver, de Zomeravond competitie is van start. De afgelopen 2 vrijdagen hebben ze de basis reeds gelegd voor de competitie van 8 vrijdag avonden.

daar waar sommige deelnemers nog aan het opstarten zijn zie je andere die een sprint uit de startblokken ervaren, maar de wedstrijd is pas gevist na 8 wedstrijden dus alles is nog mogelijk voor de heren. Wil je de stand nauwlettend in de gaten houden kijken iedere zaterdag naar de uitslagen, en denk je eraan of je in de toekomst wil deelnemen kom dan gerust een kijkje nemen langs onze vijver.

Of bekijk deze sfeer impressie op youtube

Zoutwater competitie veranderd

 

Na jaren het zoutwaterkampioenschap gevist te hebben op de Grevelingen en met tegenvallende vangsten gaan we dit jaar op verzoek van onze leden naar de Westerschelde. Hierdoor is de datum wel veranderd, deze is geworden "zondag 20 oktober 2019" en er kunnen maximaal 12 personen mee dus geef je snel op als je die dag mee wil. We varen vanuit vlissingen met om 8:00 de haven uit en zullen om 16:00 weer terug keren in de haven. Helaas zijn de kosten voor het vissen op de westerschelde wel hoger. Er zal dan ook een bijdrage worden gevraagd van 40Euro exclusief aas, maar dan is aan boord wel de Koffie/Thee/Soep en of rookworst gratis.

We gaan vanuit Vlissingen en varen om 08.00 uur uit en de terugkomst is tussen 16.00 uur en 16.30 uur.De kosten van de boot zijn 40 euro ex aas.

om je aan te melden klik hier. Geef wel even aan of je zelf aas mee brengt of deze van de schipper wil hebben want we moeten voor 9 Oktober opgeven wie er mee gaan en hoeveel aas er nodig is.

De verwachte vissoorten zijn in oktober volop grote wijting en schar dus laten we hopen dat dit jaar het kampioenschap met mooie vis afgesloten kan worden.

Tot snel aan de waterkant
de Wedstrijdcommissie

Karper Competitie 2019 Week 1

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd van de karper competitie, 8 vissers stonden klaar om de strijd te gaan winnen. Het weer was heerlijk temperaturen lekker en wat denk je gaan ze paaien die vissen. Maar dit heeft niemand tegen gehouden en er is toch nog behoorlijk goed gevangen met 8 vissen (alhoewel de balans niet zo evenredig was als nu lijkt). De eerste vis was voor de jongste deelnemer met 7,1 kilo gaf hij het signaal wat moest worden verslagen af. de 24 uur daarop leverde met enige regelmaat een vis op de mat tot laat in de avond maar daarna viel het dan toch echt stil door de paaiende vissen. Voor komend weekend als de volgende 8 aan de gang gaan staat er dan ook een duidelijke score op het bord die ze moeten gaan verslaan.

Snoeiwerkzaamheden 2019

 

Zoals aangekondigd op zaterdag 16 februari jl. hadden we de jaarlijkse voorjaars snoeironde.

Gelukkig was het een prachtige dag met een aangenaam zonnetje. Ook was er voor koffie gezorgd.

Er was een goede opkomst van enthousiaste vrijwilligers, waar een berg werk door is verzet.

Onze leden hebben onder meer de rietkragen gesnoeid zodat deze komend seizoen weer frisgroen zullen uitgroeien. Het vrijgekomen groenafval is opgeruimd en afgevoerd.

Ook zijn we met de prikker rond geweest om het zwerfafval te verwijderen.

Daarnaast zijn er ook overhangende takken en struiken teruggesnoeid langs de toegangspaden rondom de vijver. Dit snoeihout zal worden verwerkt ter verbetering van de bestaande vissenbossen.

Hierdoor is de vijver klaar om het voorjaar in te gaan!

Het bestuur wil graag alle aanwezigen bedanken voor hun inzet.

En wenst alle leden een fijn visseizoen aan Den Ballast.

Jaarvergadering 2019

 

Hierbij nodigen wij u uit, uiteraard ook de jeugdleden, tot het bijwonen van de jaarvergadering. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 215 Februari 2019 in het Cultureel Centrum “Den Heuvel” te Alphen. De aanvang is gesteld op 20.00 uur(zaal open om 19.30uur). In verband met diverse belangrijke punten verzoeken wij u vriendelijk deze vergadering bij te wonen. Uw mening en voorstellen zijn van groot belang. Bij verhindering gaarne bericht aan de secretaris M. Coolen,  Den Brem 101, 5052RC, Goirle  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda Jaarvergadering

1. Opening
2. Vastellen agenda
3. Notulen jaar vergadering 2018 / Jaarverslag 2018
4. Jaarverslag penningmeester 2018 / Begroting 2019
5. Verslag kascommissie Verkiezing Kascommissie
6. Mededeling Voorzitter
7. Pauze
8. Bestuursverkiezing
       a. Aftredend en herkiesbaar is Voorzitter : J. Wouters
       b. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich opgeven tot 30 minuten vóór aanvang van de vergadering,
9. Activiteiten en Jeugd Commissie 2019 HSV Alfheim
10. VBC
11. Rondvraag

 

Contributie 2019

Zij die hun contributie over 2019 nog niet hebben voldaan verzoeken wij dit zo spoedig mogelijk te doen. Zodra de contributie ontvangen is, wordt de VISpas verzonden door Sportvisserij Nederland. De nachtvispas wordt verzonden door HSV Alfheim.

De verslagen van de penningmeester en de secretaris liggen vanaf 19.30 uur ter inzage in de vergaderruimte. Tevens zullen de notulen 2017 en het jaarverslag op onze website, www.hsvalfheim.nl te vinden zijn.

De notulen van de jaarvergadering 2018 vind u hieronder